top of page
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • White YouTube Icon

ZAALVOETBAL & VOLWASSENWERKING

DEZE RUBRIEK is in opbouw ... Onze excuses voor het ongemak

We willen niet alleen dat eigen jeugdspelers doorstromen naar de eigen eerste elftallen maar streven ook naar samenwerkingen met partnerclubs zodat kinderen ook naar een hoger niveau kunnen doorstromen en hun opleiding op een voor hun aangepast niveau kunnen verderzetten. We zijn dan ook zeer trots dat we op dit ogenblik al spelers opgeleid hebben die momenteel hun opleiding verder zetten op provinciaal, interprovinciaal en zelfs (inter)nationaal niveau.

De kerntaak van Fusion Academy Oostende is kwaliteitsvolle jeugdopleiding met een hart voor elk kind. Enkel op die manier werk je aan duurzaamheid en leg je een gezonde basis voor een eerste elftal. Door de sterke groei en de gewijzigde context in Oostende is het 2-sporenbeleid binnen onze jeugdopleiding de enige garantie om de ambitie van 90% doorstroming eigen leden naar een eerste elftal te kunnen realiseren. 

ZAALVOETBAL JEUGD

Zaalvoetbal is een onmisbaar onderdeel van onze opleiding en dus geven we alle kinderen de kans ook deel te nemen aan de wedstrijden van de Jeugdcup (Vlaamse Zaalvoetbalbond). De bewuste keuze voor zaalvoetbal (en niet futsal) als onderdeel van de jeugdopleiding is voetbaltechnisch een succes gebleken en overtuigt alle kinderen maar ook ouders van een "ander" voetbalverhaal.

Al van bij de start bieden we mogelijkheden aan spelers van andere clubs om hun techniek te perfectioneren tijdens onze zaalvoetbaltrainingen. De afschaffing van de provinciale jeugdploegen in Oostende en de opstart van de jeugdFutsalcompetitie door de KBVB bieden bijkomende opportuniteiten om het spoor "Foot4talents" vanaf 2017-2018 uit te breiden.

In 2019 bereikten de U15 de halve finale van de Beker van Vlaanderen en in 2020 behalen verschillende ploegen mooie resultaten tegen elite-ploegen! #fusionisquality

beker.JPG
kortrijk zaal.JPG
VOLWASSENEN

De huidige werking voor volwassenen is momenteel beperkt tot een eerste elftal in 2de provinciale zaalvoetbal, een B-elftal in 3de provinciale zaalvoetbal en een dameselftal zaalvoetbal. Het B-elftal in 3de provinciale wil vooral oudere spelers in conditie houden en een "zandbak" zijn voor beloftevolle spelers. In die "zandbak" worden ze niet alleen door ervaren spelers gecoacht maar krijgen ze eveneens ruimte om "fouten" te maken. Het is een opstap naar het eerste elftal en wil de doorstroming van eigen jeugd zo vlot mogelijk laten verlopen.

Nadat we de jeugd van het gestopte SKOG een alternatief hebben aangeboden, spraken we het engagement uit om op korte termijn ook voor die meisjes de nodige doorstromingsmogelijkheden te voorzien en zal dit volgens dezelfde principes gebeuren als bij de jongens/heren.

De ambitie om in 2020-2021 zowel een eerste elftal heren als een eerste elftal dames in te schrijven in de provinciale afdelingen van Voetbal Vlaanderen moeten we noodgedwongen uitstellen tot 2021-2022. Deze eerste elftallen zullen bij de opstart uit 90% eigen leden bestaan waarvan 80% leden die een opleidingen binnen Fusion Academy Oostende hebben gevolgd. Om dit te garanderen zetten we in op een verdere uitbouw van onze structurele organisatie, een sterke verankering van de jeugdverantwoordelijken binnen de Sportieve Cel en de opstart van een beloftenploeg met U21 spelers.

Spelerskern 2019-2020

Statistieken 2019-2020

bottom of page